tisdag 26 augusti 2008

Ny arbetsvecka

I söndags passade vi på att åka till Kolmården. Man vet ju inte hur länge vi har sån här tur med vädret men vi hoppas väl på att hinna dit åtminstone EN gång till efter denna. Vi åkte linbanan för första gången med barnen och det var en höjdare (i dubbel bemärkelse).

Igår var det jobbdag igen med strålande sol. Hann med en prommis till stan på lunchen och reklamerade Sagas jacka. Hade laddat upp med alla möjliga tänkbara protester men jag fick inte använda en endaste en. Det var ett känt fel så jag fick en ny jacka! Årets modell (jackan köptes förra året) , 200 kr dyrare och dessutom en storlek större!!! Det kapet kommer jag leva på ett tag. :oD

Efter jobbet hann jag svänga förbi blomaffären och köpa lite bollkryss och höstastrar. Astrarna kommer att lysa upp en av våra rabatter där det mesta är utblommat nu. *glad* När jag och tjejerna kom hem så gick vi direkt mot lekplatsen. Vi hann inte dit för när vi gick förbi Agnes hus så blev vi inbjudna på fika. Sen lekte barnen där hela eftermiddagen. Najs.

söndag 24 augusti 2008

Lördag

Idag har varit en toppendag! På förmiddagen var jag och tjejerna ute medan Fredrik målade och snickrade. Jag började höststäda lite bland leksakerna, skönt att inte ha allt kvar när snön kommer. På eftermiddagen åkte jag och hämtade mina föräldrar och bjöd på fika med nybakad tigerkaka som Fredrik och Saga gjort. Skönt för dom att få komma ut lite och kul för oss att de ville komma hit. :o)

Tjejerna har varit på toppenhumör hela dagen, antar att en liten sovmorgon gör susen för dom också. I morgon ska det påtas i trädgården. Mycket ogräs är det som ska bort. Lugnt och skönt blir det iaf.

Ha det gott

Dagen idag är en märklig dag...

När jag skulle börja skriva om dagen som gått ramlade en dikt in i huvudet som jag inte har hört på läääänge. Det var min svenskalärares favoritdikt och då tyckte man mest den var larvig men inte nu. Här är den:

Dagen i dag är en märklig dag.
Den är Din.
Gårdagen föll ur Dina händer,
den kan inte få mer innehåll
än Du redan har givit den.
Morgondagen vet Du ingenting om.
Men dagen idag, den har Du.
Använd Dig av den.
Idag kan Du glädja någon.
Idag kan Du hjälpa en annan.
Kanske Dig själv.
Dagen idag är en märklig dag.
Den är Din.

Tänkvärd, eller hur?

fredag 22 augusti 2008

Småland

Höjdpunkten tror jag vi alla är överens om vilken det var. Bondgården i Småland, mitt smultronställe! Där var vi några nätter och hann med både det ena och det andra.
































Öland

En av semesterns höjdpunkter var tältningen på Böda Sand. Det var toppenfint där och mycket att göra för ungarna. På hemvägen åkte vi förbi syster yster och lämnade tillbaka tältet samt våldgästade en natt.



















Pauser hemma

Mellan våra resor var vi hemma och hann med lite roliga saker också!




























Nu så!

Nu har jag efter lite brevväxlande med supporten lyckats förstå hur jag ska lägga in många foton i ett inlägg, alltså fler än vad som syns under infoga. Det går ju inte att bläddra där... Förhoppningsvis kommer det in lite semester bilder i helgen, kan ju inte sitta här på jobbet och göra det ju, eller hur A! ;o) Tack förresten för filmerna, det blir ett supermysigt fredagsmys med ungarna. *ser fram emot*

Må så gott och ha en trevlig helg!

onsdag 13 augusti 2008