fredag 21 november 2008

Sagakommentar

Josefine hade yoghurt på fingret och stoppade in det i näsan (ja, fråga mig inte varför) och då sa Saga:
"Nu fick nästrollen nya tapeter"

tisdag 18 november 2008

Lite bilder från Göteborg


Wow, farmor och farfar hade ett dockskåp


Buspalatset


Buspalatset


En sjuk Josefine :o(


Lite frisk luft i alla fall...


Kolla vad grejer vi hittar, t o m harbajs!


Lyckan är total.....Saga fick prova Fredriks gamla skateboard! :o)

måndag 17 november 2008

Sjukt i Göteborg

Idag vabbar jag. Igen. Vi åkte till Göteborg i torsdags kväll för att hela familjen skulle åka och fira en sjuttioåring men Josefine och jag fick stanna hemma hos farmor och farfar. Hon drabbades av skrällhosta, snuva, hög feber, ont i magen och nacken samt kräkningar i den ordningen. Trist. Innan hon blev sjuk hann vi i alla fall med att träffa lille Oscar, den nye kusinen. Han var....bebis. Sov, åt och sov. Vi fick se honom le ett par gånger, det är stort. :o)

Nu håller vi tummarna för att ingen mer av oss blir sjuka.

onsdag 12 november 2008

Lugnt....ett litet tag!

Sådärja! Disken är avklarad och barnen sitter framför Bolibompa. Lugnet lägger sig för ett litet tag här hemma, ända tills Josefine tröttnat på att sitta still och börjar springa runt och reta Saga (som vanligt). :o) Ikväll är Fredrik på bio, nya Bondfilmen tror jag det blev.

Annars är det faktiskt kaos här hemma. Vi håller på att fixa i ordning vårt sovrum så sängarna + resten av grejerna står bakom soffan i tv-rummet. Sängarna är staplade på varandra så gissa om det är svårt att få Jossan att låta bli att hoppa i och från dom. (Det där blev nog rekord i antal "att" i en mening) Nåja, sovrummet blir finfint iaf, även om det är en del kvar. Får väl lägga ut före/efter-bilder sedan.

I morgon kväll åker vi till Göteborg. Fredriks faster ska ha 70-årsfest på lördag. Det ska bli kul att träffa den delen av släkten, det är inte ofta. Dessutom får vi ju ÄNTLIGEN träffa barnens nya lille kusin Oskar. :o)

Ha en skön kväll!

onsdag 5 november 2008

Amy MacDonald

Åååh, vad hon är bra! Fattar inte hur jag har lyckats missa henne, helt klart en storfavorit just nu!! Lyssnar på en "best of" och ALLA låtar är bra!

Det var skönt att få besöka mamma igår förresten, hon ser verkligen mycket piggare ut, även om behandlingen gör att hon blir trött. Hon har börjat planera inför julen och DET, mina vänner, är ett bra tecken. :o)

tisdag 4 november 2008

Dimma

Idag är det dimmigt ute. Hoppas verkligen det blir bättre väder under dagen för jag ska åka och hälsa på mamma idag. Sommardäck, pappas Skoda, mörker och dimma är ingen bra kombination, tycker jag. När jag ändå är i Linköping så tänkte jag försöka hinna med ett snabb-besök på IKEA. Vi behöver inhandla en hylla och en klädstång. Klädstången ska sitta i tjejernas lekrum mellan väggen och bokhyllan för att ha utklädningskläder på. Nu ligger de nedslängda i en back och det ser så tråkigt ut! Det kommer att bli finfint. :o)

söndag 2 november 2008

Promenader i mörker

Det har vi tagit både igår och idag. Igår när klockan var 19.30 och barnen fortfarande var sockerkickade fick både Fredrik och jag lite småpanik. Då bylsade vi på oss och barnen massor med kläder och gick på Halloweenpromenad (fast utan att ringa på hos folk). Många lyktor var tända och en hel del hade gäster. Det var riktigt trevligt att gå därute, osylig, och titta in. ;o) Ungarna somnade iaf gott sedan.

Idag har vi gjort samma sak fast lite tidigare då. VI kom precis hem och det var lika mysigt idag. Nu väntar middag och sedan de vanliga söndagskvällsbestyren. I morgon ska jag till jobbet igen fast pappa får sig ett besök på lunchen.

En annan sak som hanns med idag också är plockning av äpplena. En smuläpplepaj med vaniljsås blev det något onyttiga melliset. :oD

lördag 1 november 2008

Kallt!

Idag har det varit riktigt härligt väder! På förmiddagen bylsades barnen på sina vinterkläder och det gjordes varm choklad. Sedan hade vi picknick i trädgården. De blommor som fortfarande fanns kvar verkar ha blivit överraskade av kylan. Jag hittade bl a en gul ros som hade förvandlats till en isblomma, skör och vacker.

Vi är fortfarande snuviga och hostiga men humöret börjar sakta stiga.

Ha en trevlig lördagskväll!