onsdag 31 december 2008

En dag till

Så har en hel dag till gått utan mina föräldrar. Idag var det jobbigare igen, antar att det kommer att gå upp och ner. Jag saknar dom som tusan och är fortfarande på väg att ringa dom flera gånger om dagen. Det är ju så mycket jag vill berätta som ingen annan är intresserad av!

Nu ska jag iaf försöka sova. Imorgon ska vi städa och greja inför kvällen då mina systrar med familjer kommer.

måndag 29 december 2008

Första besöket

Idag var jag och mina systrar hemma hos mamma och pappa första gången utan dom. Det var....tungt men det gick. Vi gjorde inte så mycket förutom det absolut nödvändigaste. Det kommer att bli många besök där innan vi låser för sista gången. Många minnen som ska upp till ytan igen...

Vi har bestämt att vi alla ska vara tillsammans på nyårsafton. Då slipper alla sitta ensamma hemma var för sig eftersom ingen är på festhumör. Det kommer att bli bra. Mamma och pappa skulle ha varit jätteglada över det också. Jag är tacksam över min familj.

Tack alla ni som stöttar på ett eller annat sätt, det känns riktigt skönt att veta att ni finns därute även om jag kanske inte hör av mig till alla just nu!

Kram

söndag 28 december 2008

Tomt

Det är så oerhört tomt utan mina föräldrar. Jag har redan varit på väg att ringa dom ett par gånger för att berätta olika saker. Snart ska barnen på bio med sin farmor och farfar, då ska vi gå hem till min syster. Måste träffa dom.

Det gör så ONT!

Hejdå lilla pappa

Ikväll fick vi också säga adjö till vår älskade pappa, morfar och svärfar. 34 timmar dröjde det innan han fick träffa mamma igen. De fick som de ville....efter 56 år tillsammans följs de åt in i nästa liv.

Själv känner jag mig som en liten flicka som har gått vilse. Vem ska jag nu ringa varje dag och fråga om saker eller bara berätta nåt roligt för? Bara idag har jag tänkt ringa mamma flera gånger...

Vila i frid mina älskade föräldrar

fredag 26 december 2008

Hejdå lilla mamma

Idag sa vi adjö till vår kära lilla mamma, mormor, fru och svärmor. Livet är orättvist.

torsdag 25 december 2008

Och sen åkte mamma....

Om det inte var så otroligt sorgligt så skulle jag nog le åt eländet.... I eftermiddags kom de och hämtade mamma också så nu ligger hon och pappa på samma avdelning på sjukhuset. För tillfället är jag bara så ledsen så jag kan inte riktigt tänka klart. Orkar inte.

Strax efter mållinjen

Nu är pappa inlagd på sjukhuset och får det lugnet han behöver. Vi hade som mål att klara julafton och det gick....precis.

onsdag 24 december 2008

Julaftonskväll

Just nu sitter jag och tittar på en lycklig sambo som beundrar sin nya trådlösa nätverksadapter till XBoxet. Ibland är det lätt att glädja... :o)  Barnen sover och vi vilar ut efter en lyckad dag.

Vår dag började vid sju-snåret då barnen vaknade och kom på att det kanske låg paket i strumpan. Sedan var ju Saga tvungen att springa och kolla om det låg några paket under granen också och det gjorde det ju naturligtvis. ;o) Runt lunch åkte vi hem till mina föräldrar och var kvar där till kvällen. Det gick.....hyfsat. Ungarna märkte ju inte av nåt som tur var men det var ju defintivt inte som vanligt... MEN, vi fick iaf fira jul tillsammans allihop och det är huvudsaken!!

I morgon blir det en lugn dag då vi nog leker med alla julklapparna barnen har fått. Jag ska hjälpa mamma och pappa lite på em men sen händer det inte mycket förrän på annandagen då Fredriks familj kommer!

Vi ses

Dan före dopparedan

Jo, så är det. Om ca en timme är det faktiskt (äntligen) julafton! Klapparna är precis färdiginslagna och tidigare ikväll hade vi det tradionella julbordet. Lite julbord light brukar vi köra med kvällen innan jul, det är så mysigt så! Julefriden har äntligen kommit och förhoppningsvis kan den få vara kvar ett tag hos oss.

I morgon beger vi oss till mina föräldrar och umgås med hela vår familj. Jag är så glad att det faktiskt gick vägen, det trodde jag i ärlighetens namn inte.

Jag önskar er alla en riktigt god jul!

söndag 21 december 2008

Min lilla värld

Idag har det varit en bra dag i vår lilla värld i Åby. Jag väljer att bara koncentrera mig på den idag. Solen har varit framme hela dagen och vi har varit ute och ökat på D-vitaminförrådet. Det blev grillad korv till lunch! Lingonris och lite enris hittades på tomten så det har jag pyntat med nu. Granen är klädd och pepparkakshuset är gjort!

Nu är det bara lite städning, julgodis och paketinslagning kvar....sen är det jul. Här i Åby.

fredag 19 december 2008

Snart jul

Ja, snart är det jul men den riktigt julstämningen vill inte riktigt infinna sig i år. Av anledningar ni redan vet så är ju det mesta väldigt förvirrat nu, det är nästan så att man tar en timme i taget. Jag har haft julafton som mål i några månader nu men allt är så osäkert. Hemma försöker vi hålla skenet uppe för barnens (och vår) skull, tack och lov för de små töserna. De vet inte hur extra gott det värmer i mammahjärtat att få krama dom nu.

En positiv sak är att vi inte behöver packa in oss i bilen och åka till Göteborg på annandagen. Snälla farmor och farfar kommer hit istället. Nu hoppas vi naturligtvis att även resten av familjen Göteborg kan/vill komma.

Ikväll ska vi iaf klä granen här hemma. Granen som Saga har valt! :o)

fredag 5 december 2008

Fredag!

Så var det fredag (igen!). Veckorna går verkligen fort nu innan jul. Den här helgen har vi roliga saker inplanerade. I morgon har Josefine avslutning på sin dans och på söndag ska vi på julmarknad på Löfstad. Eventuellt kan jag tänka mig en sväng till Tropicariet också...

Idag har jag lunchat med min kära vän Teresia. Vi träffas tyvärr inte så ofta men de gånger vi gör det så lyckas hon ge mig den energi jag behöver. Tack vännen, jag hoppas jag lyckas göra detsamma för dig när du behöver!

Ha en trevlig helg!

måndag 1 december 2008

Intensiv vecka

Förra veckan var jag på kurs. Det var en riktigt jobbig kurs så jag var helt slut på kvällarna. Såg alldeles för lite av barnen också iom att jag kom hem 17.30. :o( Förhoppningsvis så har jag lärt mig något iaf så det inte var helt bortkastat!

Helgen har varit mysig. Vi har adventspyntat och bakat lussebullar. Saga hade julavslutning på dansen med dansuppvisning. Det var KUL att se hur mycket hon har lärt sig denna terminen!! :o)

På torsdag är det disco på barnens dagis med valfri utklädning. Det enda förbudet var ansiktsmask för det skrämmer de yngre barnen. Klokt. Återstår att se vad de vill klä ut sig till. Hade det varit efter jul så hade det varit givet. ;o)