lördag 28 mars 2009

Earth hour...

Mmm, det är snart dags att bekänna färg. Fast jag måste erkänna att jag inte riktigt har läst på ordentligt för jag vet inte riktigt om det bara gäller lampor eller om ALLT ska stängas av. Hos oss kommer iaf alla lampor utom den i barnens rum släckas men TV'n får vara på. JA, jag vet att det är larvigt men jag VILL se på TV! Ska bli kul att se om vi ser nån skillnad in mot stan iaf, antar att det är för många gatlyktor tända för att se men kanske....

Annars har vi varit hemma idag eftersom.....barnen har feber, GAH!!! Skriver inte mer om detta.


Ha en fortsatt trevlig kväll, det tänker jag ha!

fredag 27 mars 2009

Näven i bordet!

Nä, nu får det baske mig vara nog!! Nu vill jag ha sol och värme, jag vill vara i trädgården och gräva, jag vill sitta ute och fika i solskenet och jag vill vara FRISK!!


Snön fullkomligt sprutar ner utanför fönstret (eller den sprutar åt sidan eftersom det blåser så förskräckligt). Min granne berättade igår att de hade fått fåglar i en av holkarna. Tror jag det, de stackarna vill väl inte heller vara ute i det här vädret! Nåja, nu blir ju bara värmen ÄNNU mer välkomnad när den väl kommer....

Annars är det fredag idag och jag hoppas på en lugn helg hemma. Nästa vecka har jag planerat att vi ska vara friska allihop så det så! Snart börjar alla födelsedagar vilket innebär planering och storbak. Det skjuter jag på ett tag till... ;o)

Ha det gött

måndag 23 mars 2009

Vad hände med våren??

Men vad tusan nu? Vi åkte ifrån ett vårsprudlande Åby och kom hem till ett snösprutande... Detta fanns INTE med i min planering! Jag skulle ju börja fixa i trädgården den här veckan ju!

Helgen gick skapligt måste jag väl säga. Barnen blev friska igår, lagom till dopet, som tur var. Vi gjorde faktiskt en tur till vårdcentralen i lördags eftesrom Saga hade haft feber så länge men det var ett vanligt virus. Dopet gick bra och det var kul att träffa de andra igen. Mindre kul att komma hem till snö som sagt....

Idag är jag och Fredrik sjuka, feber och rejäl hosta. När ska det sluta?

torsdag 19 mars 2009

Torsdag kväll

Barnen och Fredrik har fortfarande feber och jag är på gång  MEN, vi trotsar allt och åker till Göteborg i alla fall. Vi är så välkomna SÅ och det känns skönt. Det ska bli helt fantastiskt skönt att få komma iväg. Vi har gått här hemma sedan oktober så miljöombyte är precis vad vi behöver nu!

Annars så är våren på framfart! Tulpanerna börjar komma upp och jag har preparerat med blodmjöl. Nu får det inte regna under helgen när vi inte är hemma för då har jag väl inga tulpaner kvar på söndag. Är extremt sugen på att gå ut i trädgården och klippa buskar och rensa lite men det får allt vänta till nästa vecka åtminstone. Hoppas det fina vädret håller i sig...

Innan jag slutar vill jag skicka en kram till Hjärnkanslern, dagens info var upprörande! Annars....ha en trevlig helg hör ni, det tänker jag ha!

onsdag 18 mars 2009

Dop i helgen och dubbelt upp idag

Nu är barnen sjuka igen! Saga fick feber igår och Josefine hade feber nu på morgonen. Otäck hosta har de också. Förhoppningsvis hinner ju det värsta gå över till på fredag då vi åker till Göteborg. På söndag blir dopen äntligen av, det blev ju framflyttat pga sjukdom förra gången. Ska bli kul att komma ner till Göteborg igen och träffa de andra, det var längesen nu! Hoppas vädret håller i sig också. Det är verkligen vårkänning! Solen skiner och fåglarna kvittrar hysteriskt ute! Kan lova att det blir en sudoku på balkongen sen! :o)

Men först ska jag baka limpor, första omgången är slut sen några dagar.

Vi hörs!

fredag 13 mars 2009

Friday night...

Jorå, så sitter man här på fredagskvällen framför datorn och är lite smålullig. Fredrik spelar XBox och TIna finns på MSN så jag känner mig rätt trygg! Hahaha. ;o)

Har ju börjat jobba halvtid nu och det känns bra. Visserligen är jag trött som få men det funkar nog. Jag vet ju varför.... Ska iaf försöka ta det luuugnt ett tag.

Helgen då...i morgon har vi INGET planerat och det känns jätteskönt. VI har lite saker vi ligger efter med. På söndag ska vi på teater. Pettsson och Findus blir det och hela familjen ska gå. Det ska bli mysigt.

Ha en trevlig helg, det tänker jag ha!

onsdag 11 mars 2009

Busfabriken

Japp, där var vi igår. Barnen fick vara lediga från dagis och Fredrik tog semester. Både Saga och jag hade en läkartid och de krockade naturligtvis så det var bäst så. Naturligtvis passar man på att göra nåt roligt då och det fick bli Busfabriken. Det var kul att se skillnaden på barnen sen vi var där sist för över ett halvår sedan. Jösses vad de for fram! :o) Själv fick jag blåmärken både i baken och på knäna men det var det väl värt! ;o)

I morgon börjar jag arbeta halvtid igen. Det ska bli skönt att komma igång lite igen!

Må så gott!

måndag 9 mars 2009

Måndag igen

Jösses, vad fort en helg går! I lördags var vi och hälsade på Patrik och Tina i deras relativt nyinköpta hus. Nice, nice. Igår hade ju Saga dansen men annars höll vi oss hemma. Sagas kompis Agnes kom hit och lekte en stund på eftermiddagen. Haha, ja det var i stort sett hela vår helg, enormt händelselös! :o)

Trots all snö så börjar det kittla i trädgårdnerven nu.....har en massa trevliga planer vilket är bra eftersom det bara brukar bli ett par som hinns med! ;o) Vi får se vad som händer.

torsdag 5 mars 2009

Födelsedag och kalas

Idag känns det lite tungt. Idag skulle min pappa har fyllt år och det är första gången i hela mitt liv jag inte får säga grattis till honom och höra honom svara. Idag blir även första gången Fredrik och barnen är vid minneslunden.

Vanligtvis brukade pappa och Niklas (som fyllde år i måndags) fira sina födelsedagar ihop och så blir det även detta år, konstigt nog, pga sjukdomar.

Grattis pappa!

onsdag 4 mars 2009

Storbak

Och det är utan särskrivning för annars hade jag ju förstås menat nåt annat! ;o) Efter att ha lämnat barnen på dagis åkte jag hem och invigde hushållsassistenten jag fick med mig hem från mamma & pappa. Äntligen bakar jag "mammas limpor" eller numera "mormors limpor". När degen stod på jäsning gick jag en rask promenad och nu så står första plåten i ugnen. Lite spännande är det eftersom det är första gången jag gör detta bröd. Brukar inte baka alls men tydligen så blir det 6 limpor till en kostnad av ca 20 kronor och DET är bra! Och mycket gott! :o)

I eftermiddag ska jag och barnen till min kompis Elin och hennes barn. Det var evigheter sen vi pratade ordentligt så det ska bli skoj! Det ska bli extra roligt att få titta lite närmare på Jacob, minstingen.

Ha en bra dag!

måndag 2 mars 2009

Snö igen!

Efter att ha närt ett hopp om att våren var på väg så fick jag tji idag. Det är helt vitt ute och det snöar för fullt! Gaaaah, jag vill inte ha mer snö nu! Blä för att skotta, för snöiga skor och tjocka overaller!

Det blev inget dagis idag för Josefine har inte varit tillräckligt pigg för det. Frågan är om hon är det i morgon heller men de kan ju alltid gå en kortare dag, bara för att få se nåt annat. Eftersom jag inte får ta tempen på henne så vet jag inte heller om hon är helt feberfri, lite småvarm kan man ju vara ändå liksom....

Måste förresten passa på att gratta Niklas som blir 19 år idag! Hipp hurra! :o)

söndag 1 mars 2009

Lättnadens suck

Den drog vi i morse efter att ha konstaterat att detta inte handlade om Elin och hennes kompis. Mina tankar går givetvis till tjejernas anhöriga! Usch, vad livet är skört.

Här hemma är det fortfarande sjukstuga. Josefine är inte kurant ännu, hon är väldigt trött och har ont i magen. Antar att det inte blir dagis i morgon heller. Kalaset vi skulle på idag blev inställt för min syster har också fått maginfluensa.

Vi får väl fylla eftermiddagen med nåt annat roligt, som att städa eller så. :o/