tisdag 31 januari 2012

Lite av varje

Hej på er
Jag är inne i en tråkperiod, därav avsaknaden av inlägg. Jag läser alla bloggar jag följer men orkar inte skriva själv. Idag tänkte jag ändå göra ett försök! Att jag känner mig tråkig betyder inte att vi inget gör här hemma:
 
Jag har äntligen börjat så!

Jag har börjat träna! Urskönt är det.

Vi har njutit av att vintern har kommit till stan.

Hela familjen har åkt en massa skridskor...
...och tycker det är hur kul som helst!

Vid närmare eftertanke så kanske jag inte är så tråkig, det händer ju faktiskt en hel del... Jag får nog ta och rycka upp mig! ;o)

fredag 27 januari 2012

Blooming friday

Veckans tema är förvandlingar. Jag förvånas ständigt över hur mycket mina tjejer ändrar sig för varje år. På den översta bilden är de 2½ och 3-4 månader, på den understa 7 och 5 år. Jag vet att veckans bilder kanske inte är så "trädgårdiga" men tjejerna är i alla fall mina små solrosor. Hihi.

 


Flera bloggar med med tema förvandlingar hittar du hos Katarina.

onsdag 25 januari 2012

Dagens pris!

Idag kom mina fröer jag vann hos Anna Vattenkanna förra veckan! Det gick väldigt fort måste jag säga. Min stora fröbeställning jag gjorde för ett par veckor sedan väntar jag fortfarande ivrigt på. Jag antar att vi är många som beställer fröer nu... ;o)

Längtan efter vår

Så här såg det ut hos oss ungefär vid den här tiden förra året. Då var det en mer desperat längtan efter våren. I år känner jag inte riktigt så men visst ska det bli skönt med varmare dagar och blommande rabatter...
Jag försöker att njuta av nuet och just nu är det perfekt att vara ute och åka skridskor, grilla korv, åka pulka mm. Snart ska jag börja så fröer också, bara de kommer snart! Idag ska jag köpa nya tulpaner att njuta av. Ha en underbar onsdag!

Kram


måndag 23 januari 2012

Väntar och väntar

Nu borde snart mina fröer komma med posten. Missförstå mig inte, det är hur kul som helst att det äntligen har blivit vinter men det gör ju inget att det får bli lite vår inomhus i alla fall. Helgen har varit underbar med skridskoåkning båda dagarna och bastu i går kväll.

Idag känner jag stor tacksamhet. Jag är tacksam att jag och min familj bor i ett land där det är fred. I ett land där vi kan leva utan att vara ständigt rädda. Där vi inte behöver bli överraskade av ondska. En ondska som tar delar av din familj ifrån dig för alltid. Idag fick jag höra om ondskan. Den kom mig närmare än den gjort någon gång innan och jag är tacksam över att bo där jag gör!


lördag 21 januari 2012

Bambi på hal is

Japp, idag var det dags. Isen låg blank på vår fotbollsplan så nu skulle mina julklappsskridskor invigas. Vi begav oss dit med skridskorna i högsta hugg (eller ja, vi drog dom i pulkorna) och när jag väl hade fått på mig dom kastade jag mig ut på isen. Jojo, jag har inte åkt skridskor på en sisådär 28 år och då med konståkningsskridskor...mina nya är utan taggar, behöver jag säga mer? Jag lyckades faktiskt med en piruett...fast tanken var ju egentligen att bromsa. Efter ett tag var det faktiskt riktigt roligt och jag ramlade inte en enda gång. Svårt att lära sig tekniken när man är van vid helt andra skriller men det blir nog bra. Hoppas vi kommer iväg i morgon också, jag tror att vi alla är sugna.

Annars har dagen bjudit på en avfrostning av vår frys och lite grovstädning av pannrummet. Haha, nu är jag helt slut! Hoppas ni andra har haft en lika bra lördag som jag.

Kramar

fredag 20 januari 2012

Levande julkrubban

Som jag har nämnt tidigare var min Saga med i ett julspel på Trettondagen. Platsen var Kolmårdens djurpark och det var ca 80 körsångare/statister som deltog. Att det kallas för "levande" julkrubba är för att det används både en riktig bebis och riktiga får och kameler. De var där hela dagen och övade och kl 16.15 började det. Precis när solen färgade himlen alldeles orangerosa den där kalla, friska eftermiddagen. Mycket åskådare var på plats och Saga, som blir 8 år i april, berättade efteråt att hon var jättepirrig. Det var en fantastisk upplevelse att få se och lyssna på detta och jag rekommenderar er som har relativt nära att vara där nästa år. 








Blooming friday

Veckans tema hos Katarina är fantasifull. Jag kan väl inte påstå att jag är full av just fantasi för tillfället men det här fotot från förra året får bli mitt bidrag. Visst ser det väl ut som en spindel som bara väntar på rätt tillfälle att skaka av sig snön och hoppa på sitt byte? 


Vadå? Rädd för spindlar? Jag? Pffst, inte då!

torsdag 19 januari 2012

Jag vann!

Idag har jag vunnit min första bloggtävling!! Jag var med i en utlottning hos Anna med bloggen Anna Vattenkannas trädgård om ett fröpaket från Odla och vann alltså! Hihi, vad glad jag är. Tack än en gång, Anna.


Kramar

Syster yster

Häromdagen fyllde min syster år. Eftersom Jossan var sjuk så kunde vi inte åka hem till henne då men idag har hon varit här istället och då kunde jag passa på att ge henne presenterna vi har pysslat åt henne. Den fina lappen som det står "Tepåsar" på finns (tillsammans med små "flärpar" att sätta om tepåsehållaren) att hämta hos Hildas hem. Hon blev väldigt glad och skorporna är grymt goda! ;o)



onsdag 18 januari 2012

Färg!

Idag var jag tvungen att åka och köpa lite färg till köket. Det blev härliga krispiga tulpaner i blandade färger och tre små söta primulor. Nu är det lite roligare i köket igen. Nu ska jag åka till stallet med barnen, häpp!



tisdag 17 januari 2012

Äntligen!

Igår skickade jag äntligen iväg årets fröbeställning. Nu väntar jag ivrigt på att de ska komma så att jag kan få börja så. I år tänkte jag, förutom grönsaker, även försöka mig på att så perenner. Det här har jag beställt:


Grönsaker/Kryddor
Perenner
Brytböna
Afrikas Blå Lilja
Brytsockerärt
Aklejruta
Citronmeliss
Angelonia
Citrontimjan
Arabiskt Kaffe
Grekisk Oregano
Brudslöja
Gräslök
Glansmiskantus
Isbergssallat
Humle
Italiensk Rucola
Kaki
Körsbärstomat
Krollilja
Nätmelon
Luktärt
Persilja Krusbladig
Skär Spetsmössa
Plocksallat
Trädgårdsriddarsporre
Rosmarin
Vitt Pampasgräs
Sockermajs
Tomat
Växthusgurka


Ååååh, vill börja nu!

söndag 15 januari 2012

Blandad helg

Hej på er

Så var helgen till ända, alldeles för fort om ni frågar mig. Vi har haft en bra helg. Igår var vi i Finspång och badade. Båda tjejerna överraskade oss med att våga hoppa från trean. Riktigt modigt! Idag har Josefine äntligen fått provrida. Det föll lilla damen i smaken men vi får väl se om hon hinner ändra sig till nästa vecka. På eftermiddagen när vi var och fikade hos kompisar blev hon sjuk. Nu ligger hon i min säng, febrig och ynklig. :o(

Nu ska jag läsa ikapp helgens bloggar.

Taget med mobilen

fredag 13 januari 2012

Blooming friday

Veckans tema är mittpunkt. Jag funderade ett tag men kom sedan att tänka på ett av mina favoritkort på Saga. Hon har precis blivit storasyster och vi är ute och myser en härlig eftermiddag i maj. Vi kom till detta fantastiska hav av vitsippor och där sätter hon sig mitt i havet och bara njuter.



Flera inlägg med veckans tema hittar ni hos Katarina med bloggen Roses and stuff.

Ha en härlig fredagskväll!

onsdag 11 januari 2012

Vilken härlig dag jag har haft! Jag har bakat bröd, fixat med bloggen och sen, efter lunchen, gjorde jag mig en latte, tog med mig den och impectakatalogen och gick ner till växthuset. Där satt jag i min korgstol, drack mitt kaffe, gjorde en frölista och lyssnade på fåglarna. Heeeeelt underbart! Idag har det verkligen varit vårkänning. Skulle egentligen vilja ha ordentlig vinter innan det blir vår men då får den komma nu.

Nu  ska jag plugga och samtidigt titta på Peter Jöback på SVT. Gillart!





Nu är det onsdag och jag är ledig. Solen börjar faktiskt titta fram nu men jag har planerat en hel del inomhussaker så vi får se vad jag hinner med. Häromdagen fick jag ett ryck och gjorde müsli, den blev faktiskt riktigt god fast nästa gång ska jag inte ta rågflingor, de blev liite för "geggiga" för min smak.

hemmagjord müsli
Idag vill jag bli klar med min fröbeställning också, är riktigt sugen på att få börja så! Har bara halva katalogen kvar så det ska nog gå bra, hihi.

Lökarna tittar upp överallt i trädgården nu, undrar hur tidigt det kommer blomma där ute egentligen? Jag har massor med idéer till trädgården men får väl sansa mig lite, det ska ju hinnas med också. Meeen en surjordsrabatt kommer det definitivt att bli,  och en "halvberså" till runda uteplatsen nere vid växthuset....plus lite till som måste bli klart i huvudet först innan jag kan skriva ner det.

Jag vill hinna plugga lite idag också, det är så roligt att äntligen få komma igång igen.

Nä, nu har limpdegen jäst färdigt, bäst att jag tar hand om den nu.
Ha en fortsatt bra dag!

Kram
Lotta

måndag 9 januari 2012

Redo för plugg!

Idag har jag jobbat första dagen på tre veckor. Kan säga att det var jobbigt att gå upp i morse... dessutom fick jag ju börja vänja in mig på jobbkaffet igen, det tar ett tag. ;o) När jag kollade min mailbox så hade det efterlängtade mailet kommit, kurserna jag sökt på Trädgårdsakademien är öppnade för mig nu så det är bara att köra igång. Tjohoo! Men först ska jag läsa bloggar, dricka te och kurera min begynnande förkylning.

Ha en fortsatt trevlig kväll, mina vänner.

Ny layout

Jag har ännu inte bestämt mig för hur bloggen ska se ut men det lutar starkt åt att den får vara vit. Jag gillar vitt. Just nu är det inte så snyggt eftersom bildern i headern inte är centrerad men det löser sig nog. Vad tycker ni?

söndag 8 januari 2012

Blooming friday - Minnessaker

Det är veckans tema hos Katarina med bloggen Roses and stuff. Min pappa älskade blommor. Han älskade att odla grönsaker, perenner och att fixa i trädgården. Den sista perennen jag fick av honom var denna. Eftersom allt var kaos den hösten trodde jag att den hade dött men den lyser så fint varje höst och påminner mig om det viktiga i livet.

Judekörs (Japansk lykta)

torsdag 5 januari 2012

Besök

Det ska vi ha i helgen. Min äldsta dotter ska vara med på "Levande julkrubban" på Kolmårdens djurpark i morgon och det vill såklart farmor och farfar titta och lyssna på. :o) Kommer alltså inte att blogga något förrän tidigast lördag kväll. Ha det så bra ni alla mysiga så ses vi!

PS: Har efter önskemål lagt till en widget så att man kan följa min blogg via email.

onsdag 4 januari 2012

Medan jag väntar...

Jag har anmält mig till fyra kurser på Trädgårdsakademin, beställt frökatalogen från Impecta och nästan skissat klart på en surjordsrabatt. Antar att det inte var mer än rätt att jag gjorde något som faktiskt syns också... För ett par dagar sedan började jag således spackla i vår tvättstuga. Idag har jag målat. Äntligen är det mörkblåa taket och de turkosa väggarna ett minne blott. Nu är det skinande vitt i både tak och på väggar. Nu ska det bara inhandlas en bänkskiva, en diskho och några hyllor från det stora möbelvaruhuset så, ta-dah, har vi en sprillans ny tvättstuga! Bilder kommer.

En fråga till er som har växthus:
Jag har ett ouppvärmt (oisolerat) växthus. Vad behövs för att jag ska kunna ha mina frösådder där? Bubbelplast? Värmeelement? Frigolit? Eller är det omöjligt?

Avslutar med ett par bilder av barnen:




tisdag 3 januari 2012

Året som gått

Som så många andra lägger jag också ut lite bilder från året som gått. Inte så mycket trädgårdsbilder utan mer upplevelsebilder. :o) Håll till godo:

januari, februari & mars

april & maj

juni

juli & augusti

september, oktober, november & december

2012

Så var det redan 2012, åren går så fort numera. Vår nyårsafton var fantastisk. Våra värdar gjorde allt för att vi skulle trivas (vilket vi alltid gör i deras sällskap) och barnen lekte från att vi klev in genom dörren tills de stupade i säng vid 01.30(!). I år provade vi att skicka iväg rislyktor vid tolvslaget, det var riktigt mäktigt. Fridfullt på nåt sätt. Vi kommer definitivt att använda såna vid speciellt tillfällen hädanefter.


Nu ser jag fram emot det nya året. Jag ska:
  •  läsa minst fyra kurser på Trädgårdsakademin
  •  börja träna
  • sjunga gospel
  • göra minst en ny rabatt i trädgården
  • skaffa fler pallkragar
  • mm
Återkommer med mina planer... Ha en fortsatt härlig början på året!

Kram