onsdag 25 juli 2012

Knoppar!

Den här lilla citronplantan köpte jag på en av mässorna i våras. Vad förvånad jag blev när jag tittade lite närmare på den igår och såg att det fanns flera knoppar på den!! Undrar om det blir några citroner på den, spännande värre!




tisdag 24 juli 2012

Fotorunda i trädgården

Gick en tur i trädgården med kameran i högsta hugg. Måste bevara dessa dagar på något sätt och då är ju foton bra (synd att det inte finns luktkameror ännu men snart kanske). :o)

Vackra svenska sommar
I år tar stjärnflockorna nästan över rabatten!
En ros är en ros är en ros...
Babyrosa fluff-fluff, me like!
Nu börjar min äldsta klematis att slå ut. Jackmanii?

Mmm, doftminnen från barndomens småland
Såpnejlika(?) med tuff bolltistel i bakgrunden
Och här har vi Knoll & Tott. Resten av familjen kommer fram vid regn.


måndag 23 juli 2012

Strandmys

Så här härligt hade vi det på stranden i Åsa när vi var där! För er som inte har varit i Åsa så kan jag berätta att det är ett samhälle några mil från Göteborg med helt fantastiska stränder.






söndag 22 juli 2012

Tid för trädgård

Det är så skönt att bara få gå och skrota hemma ibland på semestern. Jag laddar verkligen batterierna bäst på hemmaplan. De två senaste dagarna har varit såna. Igår gjorde jag krusbärssylt/marmelad och plockade av mina svarta vinbär för saftkok. Röda och vita ligger i frysen och väntar. Jag njuter verkligen när jag får tillaga ätbart från min trädgård. I morgon har jag planerat att gå ut i skogen och titta efter guldet.... förmodligen kommer jag hem med blåbär också. Tillsammans med mjölk så blir bären en riktigt somrig kvällsmat!

Rabatterna börjar visa sig från sin bästa sida nu...och om inte rådjuren fanns hos oss så skulle de vara ännu finare. Grrrr. De har bl a ätit upp mina fina sommarflox. :o(

Nåja, de ska väl också få leva (fast inte nödvändigtvis just här i min trädgård)!







lördag 21 juli 2012

Göteborg

I förra veckan var vi på den traditionella semesterveckan hos svärisarna i Göteborg. Varje år gör vi samma saker; besöker Liseberg och åker till Åsa och badar. I år hann vi till min stora glädje även med ett besök på Botaniska. Barnen fick härja loss i slottsskogen med farmor och farfar så att vi (läs jag) kunde njuta i lugn och ro.

Liten tjej med stor vinst
S & J trampar på för allt vad de är värda
Gillar...
Säger bara WOW!
Älskade tulpanträd!
Två nyanser av blått
Vem har sagt att gult (nåja, limegult) är fult?
Snygga kombos...
...här också!









måndag 9 juli 2012

Semester...

Ojojoj, det var ett bra tag sedan jag uppdaterade men efter Kretaresan så tog jag visst bloggsemester också. Har hunnit jobba två veckor och gått på semester igen efter det. Är inne på min andra semestervecka och har det helt underbart. Vi slappar bara än så länge för att riktigt komma i semesterläge.

För att återgå till Kreta så var resan helt fantastisk. Barnen var så taggade inför resan och allt gick kanon! Superfint hotell med jättefin lägenhet, kunde inte ha blivit bättre på barnens första charterresa. Nu undrar vi bara hur vi ska kunna slå detta nästa gång... ;o)


Den här semestern står det flera saker på agendan, t ex Skara sommarland, Göteborg och mitt smultronställe i Småland. Vi får se om vi har lust med något mer...prio ett är att ta det lugnt!

Nu ska jag försöka läsa ikapp lite!