lördag 31 december 2011

Gott nytt år

Snart bär det av mot huvudstaden där vi ska fira in det nya året med väldigt goda vänner. I morgon hoppas jag att jag hinner få in ett litet bildcollage på mitt år som gått. Hoppas ni alla får en underbar kväll och ett fantastiskt 2012 med massor av nya möjligheter.


fredag 30 december 2011

Vår

Måste bara få dela med mig av detta ögonblick. Solen skiner, fåglarna kvittrar som galningar, barnen leker i skogen och jag sitter i solen och njuter!

torsdag 29 december 2011

Energi

Eftersom det inte finns någon snö så man kan åka pulka eller skridskor så får man hitta på andra uteaktiviteter. Som att snickra en undervåning till trädkojan. Vissa snickrar bättre än andra...undertecknad som hade en liten hammare tog i för kung och fosterland och träffade....tummen. "Hoppsan", viskade jag tyst och satte mig sedan för att inte svimma.
På eftermiddagen hämtade jag mig såpass att jag lyckades spackla väggarna i tvättstugan. Äntligen ska den smutsturkosa väggen och det mörkblå(!) taket bort! Nu har jag varit hemma så länge att jag börjar bli rastlös vilket är toppen! Då blir det lite grejer gjorda iaf. :o) Om två dagar är det nyårsafton och det känns helt galet. Hur fort har det här året gått egentligen?



tisdag 27 december 2011

Vår jul och "vårjul"

Vilken underbar julhelg vi har haft! Lugnt och skönt med mycket mat precis som det ska vara. Barnen (och vi) är helnöjda med våra julklappar. Till och med marsvinen verkar gilla sitt nya hus skarpt. ;o)

Nu skulle vi ha varit i Göteborg egentligen men svägerskan m. familj har huset fullt med glasfiberdamm(!) som måste saneras så gästrummet hos svärmor och svärfar är upptaget. Det gör egentligen inte så mycket, jag gillar att vara hemma och ta det lugnt under ledigheten. Igår och idag är det fantastiskt vårväder ute, knappt man kan tro det. Jossan och Fredrik började bygga ut trädkojan, den håller nu på att få en undervåning med dörr. Lite tennis och badminton hanns med på gräsmattan också...helt galet.

Idag började barnen bli rastlösa så de är hos kompisar och leker. Fredrik är ute och shoppar lite så jag är ensam hemma. Det är skönt att få vara det också ibland...

Hoppas er julhelg har varit lika härlig som min. God fortsättning på er!


Hortensian på framsidan har fina knoppar trots hård behandling


Hm, ska klätterhortensian börja få blad redan?

lördag 24 december 2011


torsdag 22 december 2011

Mys!

Nu har friden lagt sig hemma hos oss. Barnen har jullov och vi har semester...ända till den 9 januari! Lycka. Idag hämtade Josefine och jag Saga vid skolan med pulka. Så härligt att få dra barnen i pulka åtminstone en gång innan snön försvinner (som SMHI har sagt). Kolla vilken utsikt vi har från köket nu:


I morgon har vi paketinslagningen och lite julmat kvar att göra, annars blir det bara lugnt och skönt. Mina krav minskar för varje år, nu gör jag sånt som barnen ser och njuter av. Idag var de med och pyntade. Tror de flesta tomtarna är i deras rum nu men vad gör väl det?

Ha en fortsatt trevlig kväll
Kram

PS: Sitter och tittar på PLUS...det handlar om företag som ringer upp och lurar människor. Jag förstår inte hur man kan med att ringa och lura bl a gamla människor på det viset. USCH OCH FY! Skäms på er...

tisdag 20 december 2011

Snö...

Idag har jag varit ute och tagit lite snöbilder i trädgården, det är så mysigt med lite vitt på marken!

Barnens fina snögubbe de gjorde i söndags

Visst är den underbar (lite dålig skärpa bara)?

Gungan ser övergiven ut...

Lyktan har fått mössa


Tomten på bilden längst ner kom till när jag var på julkonsert i söndags. Det målades flitigt med vattenfärg när jag kom hem. Den är så söt att till och med plogbilen skonade den! :o)

Kram på er

måndag 19 december 2011

För tre år sedan

De senaste 3 åren har min december inte varit som alla andra år. Det har varit en december utan mina älskade föräldrar. Jag tycker att jag har hittat tillbaka till mig själv men just i december ramlar jag tillbaka igen. Läste just ett inlägg som jag skrev för tre år sedan. Då anade jag men visste inte vad som skulle hända. Att hela min värld skulle förändras och att jag skulle få jobba med den förändringen så länge som jag har gjort. För den förändringen skakade om min värld så pass att jag inte orkade med nånting längre, jag blev utmattad helt enkelt...


Vet inte riktigt vad jag ville ha sagt med det här men för mig har december blivit en eftertankens månad, med tacksamhet över det jag har och sorg över det jag har förlorat. Hoppas ni tar det lugnt därute och är rädda om varandra.

Kram

Blooming friday med "decembers fröjder" - fast måndag

Oj, för mig är decembers fröjder mest dofter som hycinter, gran, julmat, julgodis men även mycket musik. Jag älskar julsånger. Igår var jag på en alldeles fantastisk julkonsert som fick mig att smälta. Snö har vi också, hurra!




Fler bidrag på veckans tema hittar du hos Katarina med bloggen Roses and Stuff

Kram

fredag 16 december 2011

Pyssel och energi!

Hej på er

Nu är det äntligen fredagkväll!! Det har varit en hektisk vecka och ingen ork har funnits till att skriva här. Lite pyssel har vi dock hunnit med, en del av julkorten är klara i allafall. :o)

Barnen och vi har knåpat julkort
Titta, vårt alldeles egna vindkraftverk!

Ha en trevlig helg!

tisdag 13 december 2011

Lucia och "klämdag"!

Klockan är 10 och jag är redan superstressad. Morgonen började jättemysigt med lussefirande på yngsta dotterns dagis. Njöt för fulla muggar och fick en liten tår i ögat när jag insåg att det var sista dagislussandet för vår del.

Sen var det dags att åka upp till sjukan för mammografin som vi 40-plussare gör... Väl på plats ser de lite frågande ut och ber mig sitta ner. Efter ca 10 minuter visar det sig att jag skulle ha varit på ett helt annat ställe. Suck. Snälla som de var ringde de ner och meddelade att jag var på väg. In i bilen och kör lugnt och sansat till det andra stället. När jag kommer till receptionen sitter det en lapp där det står "Åter 10.00". Då var klockan 9.20. Efter att ha knackat och hojtat ett tag dyker det upp en snorkig kvinna som säger att de har rast och ber mig vänta. Rast? I 40 minuter? "Nej, det kan jag inte" sa jag vänligt. Alltså, när de nu ändå hade fått ett telefonsamtal om att jag var på väg så kunde de väl ha sagt att jag skulle komma till 10 i såfall. Det slutade ialla fall med att jag fick komma in och misshandlas lite och sen bad jag faktiskt om ursäkt för att jag brusade upp... Vill ni vet det värsta...jag jobbar 3 kvarter ifrån platsen jag skulle vara!

Nu ska jag ta det lugnt resten av dagen. Ska bara jobba, köpa lucialinne till äldsta dottern, hämta barnen, fixa mat och sen iväg på nästa luciafirande.

Kram på er

söndag 11 december 2011

Tredje advent

Hej på er!
Tack för fina kommentarer, jag blir jätteglad när ni skriver! :o)

Den här helgen har varit lugn och ändå har jag knappt haft tid med mig själv. Yngsta dottern har haft en kompis över natt och den äldsta har varit på lussefirande och kalas. Dock lyckades jag lura ut alla på förmiddagen när solen sken så underbart. Passade på att ta en fotorunda igen. Det är kul men nu skulle det faktiskt vara roligt att få fota lite snömotiv!



Visst har astilben en härlig färg nu??

En söt lite knopp på en näva hittade jag


Rester från mysiga grillningar

Hmm, den var snyggare i somras med lite grönt omkring sig

Syrénknopp!

Så vacker!

Ha en fortsatt trevlig tredje adventskväll!

fredag 9 december 2011

Blommande fredag - upp och ner

Jag väljer ingen trädgårdsbild till veckans tema utan en bild som jag får riktigt härliga vibbar av. Familjen är på tältsemester och jag ska precis börja läsa för barnen. Vi har det jättemysigt efter en varm dag vid stranden...



Fler bilder med veckans tema hittar du hos Katarina med Roses and stuff.

Ha en fortsatt härlig fredagskväll!

torsdag 8 december 2011

Värme i december

Förra veckan var jag och min grupp på jobbet iväg på en tvådagars medarbetarskapskurs. Mina "bästaste" jobbarkompisar och jag hade det toppen. Faktum är att kursledarna fick göra om kursplaneringen eftersom vi redan var så tighta. Sånt är kul att höra faktiskt. Att det även syns utifrån sett, menar jag. Den sista övningen vi gjorde handlade om feedback. Vi satt i ring (det gjorde vi hela tiden) och en av oss fick börja att säga tre bra saker om sig själv. Sedan skulle alla, en i taget, säga något bra om och till den personen. Så skulle man gå ringen runt. Det var känslosamt kan jag meddela! Men det kändes så fantastiskt bra att faktiskt få säga de där sakerna man tänker men aldrig hinner säga annars. Det som glöms bort mitt i all stress. Jag tror vi alla gick därifrån flera grader varmare. Underbart!

Hur har det ni på era jobb? Hinner ni stanna upp och berömma varandra eller blir det bara "slentrianord" utslängda i farten?

onsdag 7 december 2011

Trädgårdsrunda

Idag har barnen studiedag så jag kunde ta en trädgårdsrunda i dagsljus. Dagen till ära tittade solen fram också. *gillar*

Något matt stjärnflocka


Lavendel i solen

Höstaster på väg att slå ut

Japansk lykta

Första julrosen som är ordentligt utslagen. HURRA!

Stackars liten...helt fel årstid

Smultronen ser faktiskt lite bleka ut...

Min fina ljung som jag planterade i höstas

Ringblomman lyser som solen vid pallkragarna

Min murgröna verkar trivas här

Färsk ved på tork

Fina oxbär!

Vår bock Getus Kvistus undrar nog var snön är

Färgklick i vardagen

Bredvid parkeringen vid barnens dagis/skola går jag förbi denna färgklick varje dag. Igår var jag tvungen att ta kort på den, den lyser verkligen upp just nu.

Jag gillar inte själva berberisbusken men bären är fantastiska!

tisdag 6 december 2011

Små fina gubbar

Jag och familjen var på julmarknad på LÖFSTAD SLOTT i helgen. Där var det lika mysigt som vanligt med julsång och pepparkaksbak. Jag köpte lite pynt som jag är himla nöjd med, små lingon- och blåbärsgubbar som man kan trä på riset. Jag har faktiskt aldrig sett såna små figurer förut, visst är de söta?

Lite pyssel

Jag har börjat pyssla lite smått igen och det är SÅ KUL! Tänkte visa lite av det jag har gjort (nu låter det som om jag har gjort massor men det är väl mest i huvudet det är klart).


Nästa sak jag gör måste bli en ugglekrans till lillasyster. Hon vill vara med och göra den så det tar ett tag... :o)

måndag 5 december 2011

Sådär!

Då har jag lagt till min blogglista också. Det är några stycken jag följer! :o)

Bloggflytt

Hejsan
Nu var det drygt ett år sedan jag bloggade. Har inte saknat det förrän nu, när orken börjar infinna sig igen. Passade samtidigt på att flytta bloggen till ett mer lätthanterat ställe. :)

 Läst andras bloggar har jag ju gjort förstås, både de "gamla" och ett gäng nya. Ska fixa min blogglista så snart jag kan!

lördag 3 december 2011